Začetek windsurfanja

Za toplejše nadomestilo deskanja na snegu, sem si omislil surfanje, pa ne tistega na valovih :). Rečem si, deska je deska in se odpravim na obalo naših sosedov, kjer ima mladina v poletnem času nepozabne zabave. Tokrat bolj za vzorec, ker sem neučakan in bi rad preizkusil, kako to izgleda.

Nimam nekih strašnih ambicij surfanja v dvjih vetrovih, v eksotičnih deželah, zato upam, da se naučim osnov v nekaj prihajajočih sezonah. Za prvič mi gre na 150l deski brez gredlja in z mini jadrom 4,7m kar v redu.

Pred deskanjem sem prebral nekaj teorije in zaenkrat se bom učil kar sam. Upam, da se ne bom naučil kakšne neumnosti.

Po dveh dneh se že malo peljem, brez da bi padel za vsakim dvigom jadra, vendar mi deska brez gredlja še vedno povzroča precej težav pri vožnji proti vetru. Tako se nikoli ne vrnem na začetno točko in vedno končam nekje daleč stran, kamor me odnese lahen jesenski vetrič.
Domov se odpravim s prvimi surferskimi občutki in veliko volje. Vsekakor so začetniški padci precej manj boleči kot pri deskanju na snegu, so pa zato precej bolj slani in z veliko več vode v nosu.
Če pa pomislim, koliko sem se naučil v nekaj urah deskanja na snegu inkoliko pri surfanju, bo pot še dolga in naporna. Nekoč mi je v trgovini prodajalka rekla, da se deskanja na snegu naučiš v nekaj urah, jadranja na deski pa v nekaj sezonah. Mislim, da ji bom počasi pričel verjeti.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top