Rabeljsko jezero poletje 2015

25.6. se odpravimo v Italijo, na ogled in obisk Rabeljskega jezera – Lago del Predil. Ker je na jezeru tudi šola jadranja na vodi, s seboj vzamem surf, da ne pozabim občutka na deski. Obilo vetra nisem pričakoval, saj so številni obiskovalci, ki so že obiskali jezero, govorili o šibkem vetru, ki piha v krajših obdobjih. Upam da bo moje največje, 9,5m  jadro uporabno.
Kristalno čista voda je bila po deževju mrzla, okrog 15°C, prav tako tudi ozračje na 950 metrih nadmorske višine. Zato kopalke po padcu v vodo hitro zamenjam za neopren. Rahel veter je res pihal po obrokih, nekoliko bolje je bilo po 17h, ko smo skoraj vsi obiskovalci jezera odšli domov. 
Za 4.7. je bila naša destinacija, zaradi prireditev na in ob Bohinjskem jezeru, Faaker see, vendar smo se ob gneči in nedostopnosti zaradi vseh privatnih zemljišč v okolici jezera prav hitro odločili, da nas Avstrija ne vidi več. Nov cilj je bil že preizkušeno rabeljsko jezero. Tokrat je bilo obiskovalcev pričakovano več, tudi voda je bila neprimerno toplejša. Rahel veter je pričel v razmakih pihati že okrog 11h, nekoliko bolj normalen, a še vedno zelo šibek pa okrog 16:30.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top