Pelješac, maj 2015

Pred 14 dnevi sem še deskal na snegu, ta teden pa bom prvomajske praznike in krajši dopust izkoristil za učenje jadranja na deski, predvsem obratov proti vetru in z vetrom, seveda še ne pri glisiranju, saj mi to še ni uspelo. Vlečenje jadra iz vode, po vsakem neuspelem obratu, mi že od samega začetka ni všeč.

Ker se učim sam in pogoji za učenje niso vsak dan idealni, gre bolj počasi, a po petih dneh je napredek viden. Obrati proti vetru niso več težava, z vetrom pa bo potrebno še malo vaditi. S časom in vajo pa bom zagotovo izpopolnil oboje. Vmesni čas porabim še za privajanje na trapez in treniranje starta iz plitve vode. Še dobro da je bilo na obali tudi nekaj izkušenejših windsurferjev z nasveti :).

Vse napake bom po vrnitvi pregledal tudi na posnetkih in pripravil izboljšave za naslednji morski dopust, ki bo verjetno precej bližje, vendar v slabših pogojih, a pustimo se presenetiti.

Zaradi 7,5m jadra, ki sem ga nevem koilikokrat potegnil iz vode bo prav prišlo malo počitka, saj so roke in prsti prav lepo razboleni in kljub uporabi rokavic brez prstov se vidi kakšen žulj. Za prihodnje vaje si moram priskrbeti rokavice s celimi prsti :).

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top