Triglav

Tokrat se odločimo postati pravi Slovenci in se odpravimo na Triglav. Da bo pot kar se da zanimiva, se odpravimo po poti Dolina Krma – Planika – Triglav – Kredarica – Dolina Krma in se s tem deloma izognemo hoji po isti poti.
Pričnemo zgodaj zjutraj, saj se nameravamo še isti dan vrniti. 15 minut pred peto smo na izhodišču, kjer se ravno pričenja lepo daniti in tudi po gozdu doline Krme se da lepo hoditi brez pomožne osvetlitve. Pot preko Konjskega sedla ni pretirano strma in do doma Planike na 2400 metrih se nam uspe prebiti v štirih urah.
Po krajšem postanku sledi vzpon po nekoliko bolj zahtevni zavarovani poti preko Malega Triglava do vrha na 2864m. Vreme je sončno a ne prevroče. Tu in tam se zbirajo meglice in oblaki.
Po krstu in polurnem počitku se spustimo po bolj zahtevni a zavarovani poti proti Kredarici, kjer poskrbimo, da nam do doline ne bo zmanjkalo moči.
Med potjo proti dolini se ustavimo še na zaprti planšariji ob poti, malo po 17. uri pa se veseli a utrujeni vrnemo na izhodišče v dolini Krme, kjer si ogledamo fotografije s poti 🙂

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top