Radenci – Negova – Radenci

Danes je sobota, čudovito vreme in zadnji dan v Radencih. Škoda bi bilo, da bi dan zapravil za lenarjenje, zato si hitro pripravim današnjo traso za sprehod. Ura je že deset in lahko si privoščim približno 25km potepanja.
Zanimiva destinacija bi bila na primer Negova. In krožen pohod bi lahko potekal iz Rdencev, preko Orehovskega vrha, do Negove in nazaj preko Kapelskega vrha. Kosilo bom danes preskočil, zato si v nahrbtnik naložim nekaj sadja in oreščkov ter se kolikor hitro je mogoče odpravim proti zahodu.

Hodim mimo krajev Boračeva, Orehovci, do Orehovskega Vrha, Ivanjševski vrh, kjer zavijem levo po gozdni poti, ki se kmalu spremeni v brezpotje in končam na dvorišču neke hiše. Menda je včasih tu bila res pot, a sedaj je ni več. Izbrati bi moral desno pot po asfaltu. V Ivanjševci ob Ščavnici si natočim vode v vaškem vrelcu. Nadaljujem proti Negovi, kjer razočaran stojim pred zaklenjenim gradom in cerkvijo. Namesto po načrtovani poti proti Radencem se odločim še za ogled Negovskega Jezera. Vrnem se po Atilovi poti mimo Kapelskega vrha proti Radencem.

Del poti vodi po Trstenjakovi, del po Atilovi poti, ostala pot pa je neoznačena, saj sem si jo začrtal sam.

3 thoughts on “Radenci – Negova – Radenci”

  1. Kolikor se spomnim, sta tako Atilova kot Trstenjakova pot lepo označeni. Sam slednje nisem prehodil v celoti, a na delih, kjer sem se z njo srečal, so bile table vidne na ključnih mestih.
    Sam bi pred odhodom vseeno obiskal Turistično informacijski Center v Gornji Radgoni, kjer se pot tudi prične – http://www.tic-radgona.si

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top