27. Pohod Pasja ravan – Dražgoše 2006

Škofja loka

Nočni pohod “Po poti Cankarjevega bataljona” iz Pasje ravni do Dražgoš. Pot je bila letos precej naporna, saj je bilo veliko snega. Na srečo so bile temperature prijazne.

Start z zadnjimi pripravami najbolj zagretih pohodnikov na avtobusni postaji v Škofji loki. Od tu se ob 20:20 odpeljemo do Loga (384m) in gremo peš 6km do zbirnega mesta – Kmetije Košir (850m). Vreme na startu je še kar v redu. Malo pod 0°C in nekaj snežink.

Na Črnem vrhu, si malo oddahnemo po uri in pol hoje ter 500m vzpona po široki cesti, kjer nas prehiti kar nekaj avtomobilov. Žal moramo čakati eno uro, ker je odhod skupine šele ob 23.00. Zato nas večino, kateri smo že nekaj prehodili kar krepko zebe. Tu si namestimo še ostalo opremo, ki jo bomo potrebovali na poti. Ob 23.00 pa pričnemo zares…

Končno nadaljujemo pohod po ozki gazi. Po poti se kar naprej ustavljamo. Mraza še vedno ni, snežinka pa le redka. Sledil bo spust do Zminca na 350m.

Po napornem vzponu višinske razlike 500m in tempom preko 3km/h iz Zminca na Breznico, sledi malica s čajem, potem pa spust do Sv. Tomaža in proti kraju Praprotno na (380m).

Zabrekve

Po delu ravne poti od Praprotnega do Ševelj si nekoliko odpočijemo. Sledi ponovni vzpon mimo Zabrekve na okrog 830m kjer si že pri dnevni svetlobi privoščimo jutranji čajček in ob 8.00 nadaljujemo do cilja! Loči nas le še manjši spust na 680m in končni vzpon do Dražgoš.

Končno na cilju v Dražgošah (816m). Po prehojenih 37km in premaganih slabih 2000m vzpona ter 1540m spusta se končno lahko malo oddahnemo, preoblečemo, popijemo čaj v avtu ki smo ga že prej pustili v Dražgošah. To pa je tudi naša velika napaka. Po 45 minutah smo odšli do šole kjer nas čaka presenečenje.
Po pregovarjanju smo komaj dobili pečat za potrdilo o prehojeni poti, da ne govorimo, da smo ostali tudi brez malice.
In še nasvet za vse ki se boste kdaj udeleževali tega pohoda. Kot so nam povedali, bi se morali vsi mokri in premraženi držati skupine.
Po uradnih podatkih je bilo letos 391 udeležencev, lahko pa vam zatrdim, da jih je bilo 395 🙂
Na mapi je viden le del poti od Pasje ravni (Črni vrh) do Dražgoš, ne pa od avtobusne postaje do Pasje ravni.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top