24. Popotovanje po Levstikovi poti (južna trasa)

Dolina

Letošnje popotovanje od Litije do Čateža pričneva nekoliko kasneje, nekaj minut čez 7, kar se pozna pri gneči ob prijavi in nekoliko svetlejšem toplem jutru. Letošnji prispevek je bil z avtobusno karto za povratek v Litijo 7 EUR. Pri tem pa smo letos za spremembo dobili tudi majice z logotipom Levstikovega pohoda. Po mojem mnenju precej bolj uporabno kot lanskoletne kapice.
Vreme je bilo ravno pravšnje za hojo. Bilo je oblačno a kljub letnemu času zelo toplo (okrog 15°C). Pot je potekala do Šmartna pri Litii, naprej proti Spodnji Jablanici, kjer so se nam kot ponavadi priključili pohodniki, ki se do tu pripeljejo z avtobusi. Zaradi pozne ure se v gneči prebijava naprej proti Libergi do Preske nad Kostrevico, kjer se pot razdeli na severno in južno traso. Letos si prvič izbereva južno, ki naj bi bila celo 1km krajša od severne.
Od tu se gneča zmanjša in do Čateža komaj še srečava koga. Izkaže se, da je južna trasa (letos spremenjena) enako dolga, če ne celo nakoliko daljša od severne.
Tudi letos se ne udeleživa razstave sesalcev na krožnikih, zato se po dobrih štirih urah hitre hoje vrneva nazaj v Litijo.

Uradna stran

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top