23. Popotovanje po Levstikovi poti (severna trasa)

Po dveh letih “počitka” se ponovno odpraviva na potovanje od Litje do Čateža. V upanju, da se izogneva najhujši gneči, pričneva pohod v Litiji ob 6:40. Kljub zgodnji uri je na poti že precej pohonikov.Jutro je oblačno a na srečo ne dežuje. Je pa zato razmeroma toplo (okrog 9°C). Na startu delijo kapice in knjižico. Oboje bo verjetno prav kmalu romalo med odpadke.
Vsekakor bi bilo mnogo bolj pametno za ta denar pohodnikom deliti na primer sadje. Zagotovo pa so reklamna sporočila precej bolj dobičkonosna kot skrb za okolje in zdravje 🙁
Po prvih nekaj kilometrih, ko Levstikova pot prečka cesto, se nam pridružita dva avtobusa pohodnikov, katerim se zdi start iz Litije oz. Šmartna popoln nesmsel.
Pot nadaljujeva po severni trasi. Tu prične rahlo rositi, a že po nekaj minutah o dežju ni več sledu.
Na cilj prideva okrog 11:00, kjer prejmeva še zadnji žig ter priznanje za trikratno prehojeno pot. Letos bova izpustila proslavo ter družbo ljudi, ki se mastijo z živalskimi trupli.
Počasi se vkrcava v avtobus, ki že čaka na povratek v Litijo. Ko se po dvajsetih minutah napolni, se mimo množice ljudi, ki še hodijo v Čatež, vrneva na izhodišče.

Uradna stran

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top