Pohod za hrano 2010

end hunger:walk the worldLakota predstavlja največje tveganje, ki ogroža globalno zdravje.
Vsako noč gre ena milijarda ljudi spati lačnih.
Vsak dan zaradi lakote umre 25.000 ljudi. Med njimi je 14.000 otrok.

Letos se bomo že tretjič pridružili več kot 300.000 pohodnikom na 210 lokacijah po vsem svetu v boju proti lakoti ter se podali na kratek pohod po središču Ljubljane v nedeljo 6.6.2010 ob 13:00 s pričetkom in zaključkom v Tivoliju na Jakopičevem sprehajališču. S tem želimo opozoriti javnost na pereče probleme lakote tako v svetu kot pri nas. Zavedamo se, da je kar nekaj pomoči potrebnih posameznikov in družin tudi v Sloveniji, zato bo ta pohod in zbiranje prostovoljnih sredstev namenjeno predvsem njim. Naredite svoj korak tudi vi in se nam pridružite!

Pohod za hrano ima en cilj – da se otroška lakota konča do leta 2015!

Pohod za hrano je letni dogodek namenjen zbiranju finančnih sredstev in osveščanju javnosti o svetovnem problemu otroške lakote in podhranjenosti, katerega glavni nosilec je institucija WFP (World Food programme) znotraj organizacije Združenih narodov. V organizaciji jo podpirajo tudi korporativni partnerji, in sicer TNT, Unilever in DSM. Pohod poteka na isti dan v vseh 24-ih časovnih conah, po mnogih državah in mestih sveta.

WFP je največja humanitarna organizacija na svetu, ki se bojuje s svetovno lakoto. V letu 2010 bo dostavila hrano 90 milijonom ljudem v 73 državah.

Več na uradnih straneh: Walk the World in World Food programme

Vir: pohod.gibanje.org
Organizator dogodka Pohod za hrano 2010 je Gibanje za pravičnost in razvoj in TNT.

In kako še lahko pomaga vsak izmed nas: How to help

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top