Outeiro – Santiago de Compostela

Vsi skupaj vstanemo šele ob pol osmih, se prav počasi uredimo, pojemo zajtrk in pospravimo stvari v nahrbtnik.Pot bo danes kratka in čaka nas čudovit sončen dan brez oblačka. Camino poteka v prvem delu v glavnem po gozdovih, kasneje pa se v bližini Santiaga d. C. preseli na ceste. Večji del poti prehodiva skupaj s Taha, saj Pepe in Mahé hodita zelo počasi in bi se rada utavila v vsakem baru.
Vsi se veselijo Santiaga, kot da bo to odrešitev njihovih tegob med potjo. Sam pa vem, da se bo s prihodom končal še en Camino, na katerem sem užival v vsakem trenuteku vsakega dne.
Po dobrih štirih urah se Camino konča. Prva oseba, ki jo srečam na glavnem trgu je Marija, pri kateri imam rezervirani dve nočitvi. Seveda me takoj spozna, mi izroči ključe in paket z mojimi odvečnimi stvarmi, katerega sem ji poslal pred tremi tedni.
V -Oficini de Peregrino-, ki se nahaja nasproti stavbe z mojo sobo uredim formalnosti, za zvečer pa se odločimo preizkusiti kako deluje brezplačna večerja za prvih 10 romarjev v enem najdražjih in najstarejših hotelov v Santiagu. Parador se nahaja na glavnem vrgu Plaza de Obradorio.
Uro pred večerjo se postavimo pred stranski vhod, kjer že čaka 6 pohodnikov. Imamo srečo, saj mi štirje zapolnimo vrsto.
Večerja sicer ni taka, kot jo imajo gostje v hotelu, je pa večerja, ki jo skuhajo kuharji s petimi zvezdicami svojim uslužbencem. Prvovrstno sadje, odlična juha iz buč, pečen krompir, meso ki ga bo Pepe zamenjal za krompir ter vino. Vsega je bilo na pretek in polnih želodcev se počasi odpravimo spat.
Jutri budilka ne bo zvonila in spal bom toliko časa, dokler me ne zbudi sonce.
Zaključek bom napisal po vsej verjetnosti v sredo, nekje nad oblaki, še predno se spustim na trdna tla.

6 thoughts on “Outeiro – Santiago de Compostela”

  1. Odlična večerja. Odličen zaključek. Dobra postelja! Nemoten spanec? Nagrada za prehojeno pot? Piko pririšeš – slikovito in barvito, ko se vrneš. Do takrat pa še sanjaj, riši in barvaj, da bo slika camina imela bleščeči sijaj.

  2. Pozdravljen Andrej.Kako lepo znaš prenesti svoja vsakodnevna doživetja na vse nas, ki jih prebiramo. Prepričana sem Andrej, da si srečen, da ti je dano, da vidiš vse to kar vidiš. Da vidiš sončne žarke tudi takrat, ko sonca ne vidiš, ko piha veter, ko se zemlja napaja z dežnimi kapljicami…………..Andrej, srečno pot domov

  3. Pozdravljen Andrej.Kako lepo znaš prenesti svoja vsakodnevna doživetja na vse nas, ki jih prebiramo. Prepričana sem Andrej, da si srečen, da ti je dano, da vidiš vse to kar vidiš. Da vidiš sončne žarke tudi takrat, ko sonca ne vidiš, ko piha veter, ko se zemlja napaja z dežnimi kapljicami…………..Andrej, srečno pot domov

  4. Andrej prejmi iskrene čestitke ,prepričan sem da pokaš od pozitivne energije.
    Srečno vrnitev

  5. Pozdravljen!
    No, sedaj si že na poti domov, cilj si dosegel, verjamem, da čutiš v sebi globoko zadovoljstvo in verjetno še kaj. Iskrene čestitke! Upam, da se bomo kaj videli, ko boš doma, da iz prve roke izvem še kakšne podrobnosti, ki mi bodo upam, nekoč prišle prav. Srečno pot domov.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top