Meakur-Bilbao

Spalnica je bila ponoči tako vroča, da sem komaj spal, zajtrk pa še zdaleč ni bil tako točno na mizi kot pri menihih. Zamujal je pol ure, a ker tudi sam še nisem vsega postoril, me to ni nič motilo. Zunaj je ponovno mrzlo in ker sem zgoden še precej temno. Najti moram še Camino, saj je hostel v Meakurju in je oddaljen 3km od poti v Morgi, pa še včeraj sem se to pot pripeljal z avtom po čudnih cestah. Na karti so vrisane poti, ki bi me dokaj hitro pripeljale do izhodišča. Le te pa so zaraščene in se le po polžje prebijam. Po eni uri končno nadaljujem, kjer sem včeraj končal. Ker je sončno so tudi poti malenkost bolj suhe. Ponekod se blato celo ne ugreza več. Kmalu pridem do asfaltne ceste in kilometri tečejo hitro, ura pa počasi, tako da malo upočasnim tempo, saj bo hosteliera odprla hostel šele ob 18h. Proti prejšnjim dnem, je današnji prava šala. Za mano nekdo besno trobi in ko se ozrem, sedi v avtu gospod, ki me je včeraj peljal do hostla in na vse pretege maha ter se smeji. Zares dobrovoljni ljudje. Na nekaterih delih je pot tako ozka in trnjeva, kot bi se prebijal k Trnuljčici. Jakna, hlače in spodaj koža zo sicer precej odporni, a na koncu le nekoliko popustijo. Rezultat so izvlečene niti in popraskane noge. Cel dan me tudi nizko preletavajo letala, ki pristajajo na letališču v Bilbao-u.
V trgovini si nabavim nekaj potrebščin, kot je npr. krtača za čiščenje blata, hrana za danes in nekaj zaloge za jutrišnji podvig.
Po dvajsetih kilometrih se pot ponovno vzpne. In ko sem že mislil, da sem za danes opravi z blatom, pod nogami veselo začofota.
Povzpnem se na okrog 450m visok hrib Monte Avril nad Bilbao-m, ki je precej obiskan. Sledi še spust do prenočišča na začetku mesta.
Seveda sem przgogen, zato se preobujem in pomalicam. Delavci iz sosednjega lokala me povabi o v prostore, da ne bom zunaj zmrzoval. Med drugim se ukvarjajo tudi z izkoriščanjem altermativnih virov el. Energije. S testnim sistemom, ki ga imajo so pridobili že 20103kwh, s čimer so naravi prizanesli s 19097kg CO2.
Ura je hitro 18 in tako se v hostlu udobno namestim in stuširam. Nekaj ulic stran obiščem trgovino s kruhom in slaščicami ter drugo s sadjem.
Jutri bi moral do prve možne nočitve prehoditi nekaj več kot 50km. Obstaja še možnost, da se prvih 15km peljem z Metrojem do Portugalete, da ne bom imel konec dneva težav. Menda je tudi pot nezanimiva in verjetno bom izkoristil slednjo možnost.

Hrana: 14
Prenočišče + zajtrk: 10
Ostalo: 2
Trasa poti

1 thought on “Meakur-Bilbao”

  1. Znanci so lahko prijazni, blato je neprijazno, strgana obleka in ranjena koža pa nevarno.Čuvaj zdravje in sledi oznakam (ne v trnju), da te lovci ne zamenjajo za divjad. Srečno

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top