Llanes – San Esteban

Zbudim se popolnoma “polomljen” in se do devetih komaj sestavim. Danes je počutje popolnoma drugačno kot včeraj. Zunaj dežuje, a neha že po nekaj minutah. Prav tako hitro se tudi razjasni.
Po Llanes-u hodim povsem “na slepo” saj ni niti ene oznake. Šele ko se mesto konča se pojavijo prve rumene puščice. Včeraj sem zapustil Cantabri-o in Prišel v Asturijo. Sem že pomislil, da bo tu z oznakami kaj bolje urejeno, a je le še slabše.
Po prvih kilometrih pridem do zapore, zaradi gradnje novega mostu – nadvoza. Seveda pri prehodu nisem imel težav, saj so delavci “za trenutek odložili delo”.
Pred Novales-om se naenkrat pojavi par vojaških letal. Španija je vsaj dovolj velika, da lahko obrnejo, ne da bi zašli na tuj teritorij.
Pot je danes precej bolj podobna pravemu Caminu, saj poteka večinoma po gozdu. Nikjer ni nikogar, šele po 16km srečam ata s psom, ki me ogovori. Ni mu jasno, kako da hodim pozimi po Caminu. Sam pa gledam v nebo, nikjer oblačka, 17 stopinj… A je to mogoče zima?
V Ribadesella-o pridem pozno in čaka me še zadnjih nekaj kilometrov, ki pa se kot po pravilu vlečejo in vlečejo. Povrhu vsega me prične na podplatu leve noge motiti še pekoča bolečina. Upam, da žulj ne bo velik. Zanimivo je, da se je pojavil šele po štirinajstih dneh in to ne na ravno najdaljši etapi.
Razmišljam, če bom ponovno potreboval svetilko, a odgovor se pojavi že na prvem neosvetljenem križišču. Oznak se seveda ne vidi.
Knjiga je za današnji dan predvidevala 32km, a ustavim se po osemintridesetih. Pozvonim in hosteliera mi prijazno pokaže spalnico, kopalnico itd. Vključi še ogrevanje vode ter pokaže na majhen električni radiator. Ta je bil popolnoma enak tistemu včeraj, le da je tu soba vsaj petkrat večja, stropi pa so visoki vsaj štiri metre. Posebnega efekta ni. Na srečo je temperatura nekoliko višja kot pretekle dni.
Ko vprašam za večerjo, oz. trgovino ali bar, se mi nasmeji in reče, da je prvi oddaljen 2km. Razmišljam in razmišljam, ko se oglasi čudna avtomobilska hupa. Približno se mi je sanjalo, za kaj gre, zato pohitim ven in pred hostlom stoji kombi poln hrane. Nakupim si večerjo in zajtrk, prodajalec pa v vrečo natrosi še nekaj pesti slaščic. Za romarje, namigne in odhiti naprej.

Nočitev: 4
Hrana: 14
Trasa poti

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top