Huarte – Puente la Reina

Tretje jutro z Marie vstaneva precej pozno in pričneva s hojo šele okrog 8:30. Po nekaj kilometrih prideva do Pamplone, kjer ostaneva približno eno uro. V tem času si zelo površno ogledava mesto. Po obisku trgovine, kjer si priskrbiva malico, odidem naprej sam. Marie mora poiskati in kupiti pohodno palico, jaz pa prehoditi še veliiiko kilometrov. V mestu srečava tudi nekaj pohodnikov, ki nama vztrajno razlagajo, kje se da kupiti poceni hrano.
Ker sem precej pozen, hodim sam. Večina pohodnikov je daleč pred menoj. Pot je na nekaj delih strma in včasih zelo blatna. Sem in tja zaradi manjših plazov in dežja izpred nekaj dni, pot celo izgine. Vseeno se nekako prebijam naprej. Na okoliških hribih je veliko vetrnic za pridobivanje električne energije, na vrhu hriba nad Pamplono pa zanimiva kovinska upodobitev romarjev (fotografija).

Hodim mimo Cizur Minor, Uterge in Obanosa. V Ponte le Reine pridem zvečer okrog 6:30. Prehodil sem že kar nekaj kilometrov in očitno sem izbral primerno obutev ter težo nahrbtnika, saj zaenkrat nimam nikakršnih težav z nogami ali žulji.

V hostlu je ponovno nekaj smrčačev, ki jih uspem utišati šele z dobro izoliranimi slušalkami in glasbo. Najhujši pa zopet spi ravno pod menoj. Trese se cel pograd.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top