Cadavedo – Piñera

Vstajanje v mrzlem hostlu je nakaj najhujšega. Zlezem iz tople spalne vreče, pojem in se odpravim na pot.Jutro je hladno in vetrovno. Hribovje po katerem sem taval včeraj, pa soncu zakriva pot do nižin. Camino vodi po vaških in gozdnih poteh, ki se nemalokrat spremenijo v pravo močvirje. V večini mlak se veselo razvijajo paglavci.
Pot vodi mimo San Crisobal-a, Queruas-a do Canero. Sonce že prijetno greje, zato si po treh urah hoje malo oddahnem. V dolinah kjer sem hodil je bilo precej pusto. Ko pa sem se dvignil na ta hrib, je vse precej lepše.
Ležim oz. sedim na asfaltni poti ki vodi poleg avtoceste in uživam na soncu. Včerajšnje jabolko se prav lepo prileže in težko mi je vstati ter nadaljevati pot. Tu bi lahko sedel še vse do večera.
Starejša gospa, ki jo srečam na tej poti mi namiguje na neko bližnjico, a ker sem se že prevečkrat izgubil, se držim nekoliko daljše uradne poti do Barcie.
Ko sem v Luarci, začnem razmišljati, kje bi tu lahko bil hostel. Gledam po vodičih in nazadnje ugotovim, da je več kot dva kilometra oddaljen od poti in to v kraju ji je že tri kilometre za menoj.
Pokličem številko, na kateri naj bi se oglasila odgovorna oseba za hostel v naslednjem možnem kraju. Po zagotovilu, da bo odprt, nadaljujem pot pot. Nekoliko težav imam ponovno priti do pravih informacij o nadaljevanju Camina, a na koncu le pristanem na regionalni cesti N-634. Nikjer ni nikogar. Pot naenkrt zavije levo, do kraja Otur, Vilapedre do končnega cilja Piñera.
Tu v hiši ob poti, kjer na veliko piše alberge, dobim ključe. Do hostla, na drugi strani vasi, ob cerkvi in šoli, je še dober kilometer.
Nekoliko me spominja na tistega včeraj, saj tudi ta ni ogrevan in okna ne tesnijo. Ima pa električen bojler, tako da se ni za bati, da bi plamen ugasnil. Tokrat nihče noče denarja in nikjer ni posode za donacije. Torej si bom privoščil brezplačno nočitev.
Po hrano se po nasvetu “ključarke” ponovno odpravim na drug konec vasi. Tokrat si kupim nekoliko več hrane, saj imam vedno težave, ko v večja mesta pridem med 14 in 17 uro, ko je vse zaprto.
Sledi večerja in hitro tuširanje, polnjenje pripomočkov za gretje ter počasi tudi spanje. Za naslednje dni ni napovedano najboljše vreme, a kakšno bo, bom videl jutri.

Nočitev: 0
Hrana: 19
Trasa poti

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top