Avilés – Muros del Nalon

Po zajtrku se po Aviles-u sprehajajo le psi, mačke, golobi pa se hranijo z že na pol prebavljeno hrano. Smetarji na veliko odvažajo smeti, ulice pa čistijo z gasilskimi pripomočki – brizgalnimi. Vse je zaprto, vključno z bari. Sonce kmalu po vzhodu posije na vrhove zgradb, a ga temni oblaki kmalu zakrijejo. Iz bližnje cerkve se sliši posneta glasba.
Mesto ni veliko, zato asfaltne ulice kmalu zamenjajo makedamske poti. Po San Cristobal-u sledi Sallnas, kjer si v eni od redko odprtih bencinskih črpalk kupim nekaj hrane za malico in večerjo. Teren je razgiban in se ves čas dviga in spušča. Do 12km oddaljenega Santiago del Monte. Sem se vzpel že na tri hribe.
V bližini mora biti letališče, saj približno vsake pol ure nizko prileti kakšno letalo.
Vse vasi so kot izumrle. Nikjer nikogar. Le psi se oglašajo, pa še ti so danes bolj tiho kot ponavadi.
Ponoči je deževalo in suhe poti, ki sem jih bil vajen zadnjih nekaj dni so ponovno zamenjali blatni kolovozi.
Oblaki so vedno temnejši, zato se odločim za dežno opravo. Pol ure zatem se to izkaže kot dobra odločitev, saj začne sprva le rahlo, nato pa vse močneje deževati. Tudi piha vse močneje in na mostu proti Muros-u se moram nekajkrat pošteno držati ograje. Tu si bom poskusil najti kakšno prenočišče, saj je ura že pet in hostel je šele v Soto de Luna-i. Tega pa sem si nameraval prihraniti za jutri, saj je trenutno moja potovalna hitrost precej nizka.
Po pričakovanjih je vse zaprto. In bolj ko iščem, manjša se mi zdi možnost za spanje v tem mestu. Po nekaj krogih uspem najti odprt bar, kjer vsi vedo o vsem najbolje – skoraj tako kot pri frizerju 🙂
Pa se zamislijo, sledijo telefonski klici – nič. Vse zaprto. Do konca popijem ColaCao in se odpravim iskat dalje. Pa me poklčejo nazaj. Nekdo pozna rešitev v svojem kraju, kamor se vrača. V 5km. oddaljenem Cudillero-u je hotel, ki je odprt. Že ko slišim hotel mi ni preveč všeč, a bolje, kot spati na dežju. Pa še pripravljen me je peljati tja.
Hotel je urejen, prav tako tudi cena. In ker je ravno praznik, si privoščim toplo mehko posteljo, saj bo verjetno že jutri vse drugače.

Hrana: 10
Nočitev: 62
Trasa poti

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top