Atapuerca – Rabe de las Calzadas

Na zadnji aprilski dan res odidemo skupaj s špancema. Pot nadaljujemo od Atapuerca po dolgi poti skozi industrijsko cono do 14km oddaljenega Burgosa. Zjutraj je le 3°C in vsi se pritožujemo, da je frio. Na srečo imam s seboj tople zimske rokavice in kapo iz goretex-a.
Zato pa nas v Burgosu čaka katedrala. Ko sem jo zagledal sem se najprej začudil nad njeno velikostjo. Kasneje pa nad prelepo notranjostjo. Vrjetno je prav zarati tega zelo obiskana. Pohodniki imamo s potrjenim dnevnikom 50% popust, dovoljeno pa je tudi fotografiranje. Seveda brez bliskavice. Ko stopimo v katedralo, nas prevzame njena velikost in lepa notranjost. Velikost vsake sobane v katedrali bi lahko primerjal z velikostjo povprečne slovenske cerkve.

Tu srečamo še tri Španke, s katerimi nadaljujemo pot. Seveda tudi te ne znajo angleško, zato se sporazumevamo na vse do sedaj omenjene načine… Gre nam odlično, le tempo hoje imamo, glede na mojo nogo, kar hiter.


Pred kratkim (malo po prehojenem Caminu) sem na tv gledal film o Ivani Blazni. Snemali so ga tudi v tej katedrali. Prav zanimivo je v filmu gledati katedralo, po kateri sem že hodil.

Do Rabe de las Calzadas smo danes prehodili 28km. Jutri bomo pot nadaljevali skupaj, torej skupinica petih špancev in mene.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top