Arzua – Santiago de Compostela

Električarja včeraj ne dokončata svojega dela, zato noč prespimo na hladnem. Zjutraj pa brez težav vstanem še pred osmo, saj spalnico stresa glasno smrčanje.Tokrat stopim iz zavetja prenočišča naravnost na dež. Kljub temi ni težko najti poti. Dež je droben, gost in ko zapiha veter, so ga polni tudi rokavi in žepi. Fotografij prav zaradi tega danes ne bo veliko.
V Salceda-I je že prav lepo svetlo a tudi nekoliko megleno. Tako bo ostalo ves dan. Prvi hostel pustim za seboj v Santa Irene, naslednjega v Arca-i. Danes sem poln energije in bom hodil toliko časa, dokler mi z vrha čevljev ne bo tekla voda.
Sodobni materiali obljubljajo nepremočljivost, ampk tudi G….x po šestih urah popusti. Najprej začne voda teči po rokavih, kmalu zatem še po hlačnicah. Saj ne, da bi bil premočen do kože, le toliko, da je mokro. Ko pridem do letališča, me do Monte del Gozo loči le še ena ura hoje. Od tu do Santiaga pa še ura in pol.
Ko uredim vse potrebno glede potrdil, se želim odpraviti proti hostlu, kjer sem prenočeval na prejšnjem Caminu, a je na žalost zaprt. Naslednji je oddaljen 3km, zato se odločim za privatni apartma v samem centru Santiaga, od koder bom jutri pričel s hojo proti Negreira-i.
Apartma ni ogrevan, zato se oblačila do jutra ne bodo posušila. Tu srečam Nemškega romarja, ki bi se moral vrniti že v prvih dneh januarja, a se je zapletlo in njegovo dekle leži v komi v bližnji bolnišnici. Skupaj oddideva na večerjo, kjer se pogovarjava vse mogoče.
Danes zvečer je v Španiji dan velikega obdarovanja otrok in pod oknom poteka veliki sprevod, ki se konča pred katedralo z ognjemetom. Jutri pa je ponovno dan za -ples v dežju-.

Hrana: 9
Nočitev: 15
Trasa poti

2 thoughts on “Arzua – Santiago de Compostela”

  1. Bravo, čestitam, Santiago je "tvoj-osvojen"! Kot ti smo srečni tudi mi. In kaj zdaj? Cilj? Ali res nameravaš nadaljevati pot do Finestere, Mugia, najzapadnejšega rta Evrope?
    Trenutno se spopadaš z neprijetnostjo, ki je odvratna že ob misli nanjo-megla, dež in mrzel veter ti lahko povzročajo zdravstvene nevšečnosti. Prosim ne izzivaj usode za ceno zdravja, ki je najdragocenejša vrednota, ki jo imaš.
    Sicer pa imaš zavidanja vredno vztrajnost, pogum, moč, voljo in željo, ki te vodijo naprej in dalje in zopet znova vsak trnutek, vsak korak, vsak dan,…, pa če prav gredo stopinje križem v svet in je nov vsak korak.

  2. Andrej_Martina

    Živjo Andrej!Čestitke k tvojemu uspehu.Če je duh voljan, tudi telo zmore!Sedaj sledi še pika na i in iztek. Drži se in se vidmo!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top