Arca (Pedrouzo) – Santiago de Compostela

V Arci oz. Pedrouzo, kot piše na prometnem znaku za ime naselja se pohodniki počasi odpravljamo proti Santiagu de Compostelli. Za večino pohodnikov s katerimi sva se pogovarjala bo to veliki finale.
Sam pa nad Santiagom niti nisem preveč navdušen. Mesto je precej veliko in turistično. Pa tudi sama pot je na Caminu pomembnejša od cilja.
Do letališča SCQ poteka pot po gozdu, od tu naprej pa se vleče deloma po makedamskih, v zadnjem delu pa predvsem po asfaltnih cestah. Kljub današnji kratki razdalji, poti ni in ni konca.
Ko prispeva v Santiago de Compostella, naju čaka še zadnji boj s semaforji in nekaj križišči. Današnja pot se konča v romarski informacijski pisarni, kjer prevzameva potrdilo o prehojeni poti. Največji hostel v samem Santiagu – Seminario menor je zaprt, zato si bova priskrbela nočitev drugje. Ko zapustiva stavbo, na ulici zagledam Marijo, pri kateri sem prenočil že letos januarja.
Začudeno me pogleda, saj se me je še spomnila, in iskanja prenočišča je bilo konec. Sledil je še ogled katedrale in večerja izven starega, dragega dela mesta ter nekaj obveznih nakupov za nadaljevanje najlepšega dela poti.
Danes bova ponovno spala med rjuhami in ne v vrečah, kot zadje dni.
Prehodila sva 21km.

3 thoughts on “Arca (Pedrouzo) – Santiago de Compostela”

  1. Ovieda, Tineo, Lugo, Mellid, Arzua Santiago, Finistere, Muxia! Santiago, London, Ljubljana? Se ozreti in oditi? Želje in dvom! Iti domov ali se vrniti? Vrnil si se tretjič! Kaj te žene? Breme, volja, vztrajnost, pogum, radovednost, samota,…? Odgovor znaš dati le sebi! Da pa to drži, je lepo napisala Sonja; "Vsaka lupina ima svojo vsebino". Tako tudi vidva hodita vsak v svojem okviru. Naj bo sreča na vajini strani in vedno z vama.

  2. Ravno tu sem stala, kjer stojita vidva in slikala isto tablo z napisom Santiago. Zelo dobro se še spominjam občutkov: žalost, nobenega navdušenja, prvi zametki nostalgije, minevanje, slovo, praznina, gneča, trušč…. Prijetno pot še naprej!

  3. Pozdravljena popotnika! Doma budno spremljamo vajino zanimivo popotovanje po španskih poteh; kot sta sama zelo lepo napisala ni pomemben cilj, temveč je pomembna pot po kateri hodiš. Želim vama prijetno nadaljevanje poti in naj sončni žarki, ki prevevajo vajini srci odženejo dežne oblake. Srečno pot!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top