Aldea de Cano – Casar de Cáceres

Zjutraj si ob zvonenju telefona rečem, da bom še malo zadremal, a ta dremež traja več kot pol ure, zato se hitro oblečem in pripravim za hojo. Ura je že pol osmih, in zajtrk si bom pripravil zunaj na prostem. Zbudim še Alvina(?), kot sem mu obljubil, da bo za menoj zaklenil vrata.
Jutro je mrzlo, a zato končno po dolgem času jasno. Po nekaj kilometrih se ustavim ob enem od kamnov, ki označujejo pot in pojem zajtrk. Pot bo danes še dolga in ne smem pretiravati s hitrostjo.
Sonce ob 11h že prav močno pripeka. Ozračje ima 16°C a je zaradi vetra prijetno hladno.
Vasi so čedalje pogostejše, a ne vem, ali je to posledica gostejše naseljenosti ali mojih daljših razdalj.
Pred Valdesorjem prečkam športno letališče, ki je na današnjo soboto osamljeno in brez letal. Tu in tam pristane kakšna štorklja, a to se dogaja že od Seville. Tu imajo v bajerjih dovolj žab.
Pred Cáceresom dolgo hodim mimo vojaških zemljišč, pa tudi pot skozi dobro označeno mesto traja dobro uro. Mesto je precej veliko, s starim delom dvignjenim na hribu. Danes je, verjetno tudi zaradi sobote, veliko turistov.
Tu se ne bom ustavil, a tudi če bi se hotel, bi si moral prenočišče poiskati v kakšnem Hostalu ali hotelu. Turistični alberge – kjer lahko prenočijo tudi čisto navadni turisti je namreč že ob dveh popolnoma poln. Temperatura se je dvignila že na 22°C, pot pa naslednjih nekaj kilometrov vodi po asfaltni cesti. Po slabih 30 kilometrih je to za že utrujene podplate vse prej kot balzam.
Na srečo zadnjih nekaj kilometrov pot le zavije na peščeno stezo, kjer so na kamnih zložene lobanje krav in konj, če se kaj spoznam na živalsko anatomijo.
Hostel je na drugem koncu mesta in ker je danes menda sobota, so popoldne vse trgovine zaprte. Za večerjo izpraznim nekaj zalog, in ker je jutri ponovno dolg dan, se mi res ne da več pisati. Aja, Tudi danes bom prespal z nekim kolesarjem iz Seville.

2 thoughts on “Aldea de Cano – Casar de Cáceres”

  1. No, na tem odsku pti, so pa le ravnice zamenjala slikovita mesta. Modrina neba, ki obseva naselje! Toplina sonca ti seže do srca. Zvon iz zvonika odmeva do nas, vsak tvoj opisan dan pa ostane v nas. Hvala za lepe prispevke. Naj bo nebo jasno, temperatura primerna za hojo in pot zanimiva!

  2. Uf, kako lepo gnezdi ta ogromna ptica – med potjo in jezerom! Je v preži nad sovražniki ali častna straža popotnikom? To pa je zanimivost, za katero se je vredno ozreti! Tako oblikovane skulpture se ne vidi kjerkoli. Kot ne srečaš kjerkoli tako vztrajnega, psihično trdnega, pogumnega in z močno voljo izklesanega pohodnika, kot si ti. Naj vse tvoje vrline služijo namenu in cilj ne bo tako oddaljen kot se zdi! Hodi srečno, mi smo s tabo.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top