San Pedro de Mérida – Mérida

Zbudiva se v oblačno jutro a že kmalu posveti sonce in ni nama potrebno skrbeti za dežna oblačila.
Pred nama je le še kratkih 15km, toda sedaj ne razmišljava več o poti, o prahu, blatu, oznakah in soncu temveč o obveznostih in hitenju, ki naju čakajo ob in po koncu poti.
Ob prihodu v Mérido se spomnim Camina Via de la Plate, ko sem ravno dobro pričel, tokrat pa tu po 15 dneh in dobrih 400 kilometrih končujeva pot.
Sprehodiva se po mestu in urediva obveznosti kot so nakup vozovnic za vlak v Sevillo, tiskanje nizkocenovnih letalskih vozovnic…
V eni izmed trgovin končno najdem pražene mandlje s sladkorjem in si privoščiva vegi kosilo v restavraciji, kar je v Španiji pravi podvig. Danes je v mestu polno stojnic, saj je pustna sobota. Želiva si ogledati tudi ‘Teatro Romano’ a naju ustavi množica ljudi, ki nekaj čaka. Oni že vedo, pa počakajva še midva.
Kmalu se pričnejo zbirati policaji, varnostniki in maškare in vse kaže na pravi karneval. Res se prične sprevod in do konca traja skoraj dve uri.
Kot sem enkrat že omenil, da Camino brez dežja ni pravi Camino, naju tokrat ta doleti na poti v alberge. Prava ploha, midva pa imava do ‘doma’ dober kilometer. Na srečo traja le nekaj minut in oblačila se bodo do jutra že posušila. Tokrat bova prespala skupaj s še petimi Španci. Jutri pa naju čaka nov dan, tokrat žal brez pohodniških dogodivščin.

1 thought on “San Pedro de Mérida – Mérida”

  1. Vajin pohod je bil uspešen. Uspeh popoln, vremenske razmere skoraj popolne in moji komentarji malo manj popolni. Slike in prizori so zapisani v vajinih pomnilnikih in tam ostanejo kot sanje in lepi spomini.
    Sicer je pa tako, da stopinje gredo križemsvet. Vse poti so večno stare in ne ve se kdo je šel pred in kdo bo šel za vama. Poti čez hribe in doline, čez polja in travnike, gozdove in jase, reke in potoke, mostove in asfaltne trase,…, prinašajo srcu mir in duši moč.
    In, ko se zopet vrneta na stara pota, bodo tiho zaživele vajine nekdanje sanje. Vajine noge bodo še naprej hodile brez kraja, od maja do maja do zadnjega kraja. Takrat bodo živeli le še spomini in sanje na tiste lepe dni.
    Užijta vse žarke svobodnega sonca in naj vaju spremljajo vse do konca.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top