Monterrubio de la Serena – Campanario

Na Caminu je dan podoben dnevu in tako je tudi tokrat, le da se namesto v toplih posteljah zbudiva v mrzli dvorani.
Po zajtrku se hitro odpraviva v smeri Castuera. Prvih 10km vodi pot po asfaltu, ki ni prav nič prijazen nogam. Cesta je prazna in v slabih treh urah se mimo pripelje le nekaj vozil.
Vodnik za danes obljublja 38km a se mi dozdeva da jih bo nekaj več. Ljudje so tu v Extremaduri zelo prijazni in med potjo naju ogovarjajo in ponujajo nasvete.
Ko prispeva po 40km v Campanario, se oglasiva v Ayuntamientu (mestna hiša), kjer nama čistilka razloži, da v mestu ni alberga in da bo kar poklicala policijo. Postopek mi je bil znan že iz prejšnjih Caminov. Policaj naju strpa v policijski avto in odpeljejo na nočitev… 🙂 seveda to ni tista ‘brezplačna nočitev’ po norem žuru, ampak nočitev v 3km oddaljenem albergu na železniški postaji.
Celo pot nama vneto razlaga kje jutri nadaljujeva, nama ponuja tudi cenejšo (brezplačno) nočitev v športni dvorani, ki je brez postelj, govori in govori toda najina španščina še ne premore toliko besednjaka, da bi razumela prav vse podrobnosti.
Ker sva ravno na železniški postaji in nama hodi nekaj kilometrov preveč, jutri pa bo verjetno za povrhu še dež, si bova po vsej verjetnosti za kakšnih 15km skrajšala pot.

1 thought on “Monterrubio de la Serena – Campanario”

  1. Kakšna čast – predstavniki državnega reda in mmiru – pa tako prijazni! Gotovo, saj nista nikomur nič žalega storila, samo rada bi se dobro naspala. Ali sta se? Železniška postaja, ropot vlakov, hrup potnikov in še kaj bolj veselega, ko je bil ravno "debel četrtek".
    Kar se pa nasvetov tiče jih je hitro dovolj, toda na španskem terenu zelo prav pridejo – več kot jih je, lažje izbereš pravega. Ali pa tudi ne, kdo ve? Vseh podrobnosti nasveta, človek še v materinem jeziku, vedno ne razume.
    Prehojeni km – odlično, neprehojeni – malo manj odlično. Do Meride ni več tako zelo daleč. Kadar pa so vremenske razmere neugodne, znajo biti zadnji km še kako dolgi. Toda vidva se ne bosta vdala, veselo bosta korakala in pravočasno prispela na zastavljeni cilj, tudi na rokah če bo potrebno. Sta vztrajna, pogumna, vesela, zadovoljna,…. Taka ostanita in srečno hodita!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top