Camino Mozárabe 2011

Nahrbtnik za kondicijsko vajo je vedno lažji, na Grmadi in Šmarni gori bom kmalu dobil inventarno številko, nizkocenovne letalske karte za Španijo pa so tudi na varnem.
Po dveh letih počitka, se na enega izmed španskih Caminov ponovno odpravljam skupaj z Natašo. Tokrat sva si izbrala krajši Camino Mozárabe. Prične se na jugu, španije, točneje v Granadi. Pot pelje mimo Alcaudete, Cordobe, Monterubio, konča pa se na stičišču poti Via de la Plata, v Meridi. Pot prečka nekaj vrhov (tudi preko 1.000 m n.v.) in vodi pretežno po neposeljenih delih Andaluzije in Extremadure. Manjšo težavo bo zato predstavljala oskrba z vodo in hrano.
Ker je na jugu hitro prevroče, bova pričela že 20. februarja. Predviden čas potovanja je okrog 14 dni, s povprečno dnevno razdaljo skoraj 29 km. Prenočišča so slabše organizirana in med pohajkovanjem pričakujeva le nekaj albergov. Ostalo bodo verjetno Hostali oz. kaj podobnega v ‘nižjem’ cenovnem razredu. Pot ni ravno ena bolj znanih, zato tudi podatkov ni v izobilju. Več nama bo jasno po nekaj prehojenih kilometrih.
Če mi bo na koncu hoje ostalo še kaj dneva in volje, bom tu sproti objavil kakšen članek. Tokrat zaradi znižanja stroškov mobilne telefonije brez fotografij (te bom dodal ko se vrneva).

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top