Alcalá la Real – Alcaudete

Jutro je rahlo megleno in oblačno in ob pol devetih sva že na poti.
Danes je prav dolgočasno, saj se zaradi dobrih oznak še izgubiti ne moreva.
Prečkava le eno vas, v kateri so mi v spominu ostali le kabli, ki so bili na drogove pripeti s trakovi iz blaga.
V alcaudete prideva zgodaj, zato imava nekaj časa za ogled mesta s cerkvijo in gradom na vrhu hriba. V tem času se tudi razjasni in popoldan je lokalni termometer kazal 19st. C. Tudi tu ni albergeja namenjenega posebaj pohodnikom. Obstaja le možnost spanja v športni dvorani. Ker pa tam nimajo postelj, midva pa ne podlog za spanje, se odločiva za ho$tal.
Danes svs prehodila dobrih 25km in prav toliko jih pričakujeva tudi jutri.

2 thoughts on “Alcalá la Real – Alcaudete”

 1. Želim vama veliko lepega na poti. Ko prebiram zapiske, se spominjam svojega camina lani, ki je res prehitro minil, takoj po caminu odhoda v Granado in kolesarjenja v Cordobo in naprej po Andaluziji. Malo bolj zahodno od vajine poti smo mi kolesarili, kar nekaj vzponov je bilo, najbolj pa so se mi vtisnile v spomin oljke, do koder ti je seglo oko same oljke.Potem se spomniš majhnosti naše Slovenije, vendar imamo vsega po malo. Lepo je tam.
  Buen camino
  Zdravka

 2. Sta pa res zgodna! Počasi bosta postala jutranjika!?
  Ko gledam zemljevid v smeri vajinega cilja so naselja vse redkejša. Kaj pa takrat? Takrat so tudi albergeji, hosteli in hoteli verjetno precej oddaljeni; vsako pokrito prenočišče bi bilo dobro, tudi če bi imelo s tekstilnim trakom privezano streho in stene k količkom.
  No, samo vidva se kar hitro in dobro znajdeta v vsaki situaciji. Vse bo v redu , če le bodo vremenske razmere ugodne in vajino počutje razmeram primerno.
  Kar pogumno in lahkotno, samo ne pretiravajta v škodo vajinega zdravja. Užijta vso lepoto, ki se vama ponuja. Ta je enkratna in neponovljiva. Rada se imejta in bodita vesela. Srečno, pohodnika!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top